Ordförande har ordet – oktober 2019

Nu kan vi konstatera att hösten är här! Vackra färger i lövskogen, regn och rusk samt älgjakt är väl tydliga tecken för denna årstid. Ett lika säkert hösttecken är Modevisningen för någon vecka sedan och som vanligt lockade fullt hus i Borgens salong.

Julhandeln är nu i antågande och denna handel är för många butiker direkt avgörande för årets resultat. Så jag är övertygad om att många butiksägare tänker ”ÄNTLIGEN JUL”! Om du vill ha ett levande centrum i kommunens orter kan du som företagare bidra till ökad handel genom att stötta butikerna med ett presentkort i julklapp till dina anställda. Vi i Osby Näringsliv hjälper dig med det praktiska.

Vi vet att detta är en uppskattad julklapp samtidigt som du som företagare kan stötta dina kollegor och butikerna i kommunen. Presentkorten säljs i poster om 200 kronor/styck. Även med två presentkort per anställd kommer du under den skattefria gränsen på 450 kronor.

För beställning av presentkorten och eventuella frågor ring Gert Jönsson på vårt kansli, telefon 0730-207 369 eller via mail info@osbynaringsliv.se. Glöm inte att uppge företag, organisationsnummer, kontaktperson och telefonnummer vid beställning.


Lunchmöte

På fredag den 25 oktober är det åter dags för en företagslunch. Denna gång är det PwC som står för värdskapet. Digitalisering, regelverk och snabba förändringar i omvärlden ställer nya krav på företagen och dess ekonomiavdelningar. På detta lunchmöte belyser vi några vanliga risker som företag kan stå inför och som är bra för alla som driver företag att känna till.
Ta med någon från Er ekonomiavdelning eller motsvarande så träffas vi Borgen kl. 12.00 på fredag.

Carl-Magnus Nilsson

Ordförande