Generationsskifte – Anna tar över Växtmästaren

Från årsskiftet är Anna Carlsson ensam ägare till Växtmästaren i Osby AB.

Anna har jobbat i familjeföretaget sedan sekelskiftet men tar nu över ägandet från övriga inom familjen.
– Jag utbildade mig först till lärare för jag var kanske inte säker på att Växtmästaren var rätt plats för mig, men det har under årens lopp alltmer växt fram att det är detta jag vill syssla med, säger Anna.

Växtmästaren i Osby har gjort sig känd som en butik med mycket hög kompetens och försäljningen är allt från små plantor till stora träd. Det ligger i tiden att egenodla, så mycket av affärsidén idag är att hjälpa kunderna med fruktträd, bärbuskar och grönsaker. Blommor är naturligtvis och en viktig del av verksamheten, liksom alla tillbehör såsom jord och gödsel.
– Det skall vara ätbara egenodlade produkter idag, förklarar Anna.

Under lågsäsong, januari till mitten på mars, är butiken öppen torsdag, fredag och lördag. Under högsäsong (övrig tid) är det normala öppettider med samma personal som tidigare.
– Det här blir en ny utmaning i mitt liv men som jag verkligen brinner för, avslutar Anna.