Projektet Unga chefer

I Osby finns många duktiga och framgångsrika företag. Det finns en tradition av entreprenörskap i området. Det innebär att vi är vana vid att fixa det själva, att engagera oss i olika frågor, identifiera möjligheter och arbeta hårt för att nå våra mål. Dessa egenskaper måste vi värna om. Där det finns framgångsrika företag finns också en välmående region, och tvärt om. Vi måste uppmuntra folk att bli entreprenörer. I alla organisationer behövs ledare som ser möjligheterna och brinner för att nå framgång.

Osby Näringsliv har därför länge funderat på att starta en ledarskapsutbildning för de som jobbar i ägarledda företag. Strax innan jul fick vi det glädjande beskedet att Sparbanksstiftelsen 1826 var villiga att delfinansiera projektet och måndagen 23 januari var det dags för första träffen på Näringslivscentrat. Intresset har varit stort och de som prioriterats bor i Osby kommun eller dess närhet, arbetar på företag som är medlem i Osby Näringsliv, inte fyllt 40 år, har eller kommer att ha personalansvar för minst fem personer och vill bli eller är ledare. Dessutom har Osby kommun en plats för att bredda gruppens erfarenheter.
- Jag är oerhört glad att vi lyckats samla ett så engagerat och kvalificerat gäng som dessa 12 deltagare, säger projektledaren Lars Ericsson som också är ordförande i Osby Näringsliv.

På första träffen var även Marika Bjerstedt Hansen med och berättade om sina erfarenheter som ungt kommunalråd. Hon delade även med sig av tips och idéer till de intresserade deltagarna. I många avseende är det stora likheter att vara ledare inom kommunen och inom ett företag.
- Fantastiskt roligt att få träffa så många ledare i min egen generation. Det bådar gott för kommunens framtid, var en av kommentarerna från Marika.

Projektet kommer att pågå under 2017 och syftar till att bidra till deltagarnas utveckling så de kan ta ett större ansvar i sina organisationer. Tanken är också att projektet ska bidra till att bygga nätverk mellan deltagarna.
- Vi kommer att prata mycket ledarskap, företagskultur, vinnarattityd, medarbetare och teamkänsla på träffarna. Dessutom kommer en dag att ägnas åt LEAN, säger Lars Ericsson.

Unga chefer kommer att drivas ihop med Högskolan i Kristianstad och varvas med coaching ute på företagen. Vid dessa träffar kan deltagarna ta upp mer företagsspecifika frågor. På detta sätt hoppas vi att projektet kommer att göra skillnad ute på de arbetsplatser som deltagarna har.

onsdag, 25 januari 2017

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Kommunal upphandling

Aktuella upphandlingar i Osby kommun.

Se lista över pågående upphandlingar.

Veckans lunch

Se utbudet av luncher i Osby kommun.

Välj ditt lunchställe här.

Osby Näringsliv, kansli

Telefontider: mån-fre 8-16
Besöksadress: Forsgatan 3
Postadress: Forsgatan 3, 283 36 Osby
Telefon: 0479-161 10
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.