Ordförande har ordet - oktober 2016

Nu kan vi konstatera att hösten är här! Vackra färger i lövskogen, regn och rusk samt älgjakt är väl tydliga tecken för denna årstid. Ett lika säkert hösttecken är Osby Shoppings modevisning på Borgen i denna vecka, och som vanligt är biljetterna slutsålda sedan länge.

Styrelsemötet den 10 oktober.
Näringslivsklimatet. Resultatet av Svenskt Näringslivs ranking presenterades.
Styrelsen är mycket engagerad i denna fråga och vi har nu diskussion med kommunen hur vi på bästa sätt kan återskapa förtroendet mellan kommunen och företagen. Kommunstyrelsen kommer att behandla frågan den 26 oktober. Vi måste återskapa ett företagsklimat där alla kan vara stolta över Osby Kommun.

Osby Shopping. Planeringen inför julskyltningen 27 november är i full gång. Vi hoppas på en kraftsamling av butiker, föreningar m.fl. och ännu ett lyckat arrangemang. Som vi tidigare berättat blev Wisex reunion ett lyckat projekt. En uppskattad publiksuccé och ett överskott på ca 230 000 kronor. Dessa kommer att ges till musikskolan för bl.a. inköp av instrument. Styrelsen riktade ett stort tack till alla inblandade, men gav en extra ros till Jankov Månsson och Tommy Karlsson som var initiativtagare och extra drivande i projektet.

Industriprojektet. Programmet ”Strukturerad försäljning och smarta erbjudanden” vänder sig till små/medelstora industriföretag som vill gå från att vara legotillverkare, till att bli proaktiv och driva sin egen utveckling och sälja in uppdrag med goda marginaler. Programmet är framtaget i samarbete med Skåne Nordost och vi hoppas att några Osbyföretag ser möjligheter i detta projekt.
Vill Du veta mer så ring näringslivsutvecklare Paul Phillips, tfn 0479-528326.

Lunchmöte 28 oktober.
Den här månaden är osby kommun värd. Kommunalråd Marika Bjerstedt Hansen, kommunchef Petra Gummeson, chef för Utbildning & arbete Roger Johansson och t.f. Samhällsbyggnadschef Arne Bertilsson berättar om vad som händer i kommunen samt om kommunens nya vision.
Direkt efter lunchen stannar ett antal chefer och tjänstemän kvar så att företagarna har möjligheten att mingla, samtala och ställa frågor kring bl.a. bygglov, tillgänglig mark, detaljplaner, upphandlingar, miljöfrågor, start eget företag.
Välkomna till restaurang Borgen kl. 12.00 – 13.00.
Företagslots på plats för enskilda samtal 13.00 – 14.00.

Lars Ericsson
Ordförande

tisdag, 25 oktober 2016

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Kommunal upphandling

Aktuella upphandlingar i Osby kommun.

Se lista över pågående upphandlingar.

Veckans lunch

Se utbudet av luncher i Osby kommun.

Välj ditt lunchställe här.

Osby Näringsliv, kansli

Telefontider: mån-fre 8-16
Besöksadress: Forsgatan 3
Postadress: Forsgatan 3, 283 36 Osby
Telefon: 0479-161 10
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.