Ordförande har ordet - mars 2019

Enligt SMHI kom metrologiska våren till delar av Skåne redan i slutet av februari. Vi har ju också haft ett par underbara dagar med sol och värme. Snödroppar och krokus blommar. Den 20 mars är det vårdagjämning och den 31 mars ställer vi om klockan till sommartid. Så snart kan vi kasta långkalsongerna och stämma in i Jan Malmsjös låt ”Vår bästa tid är nu…..”

Räddningstjänsten rekryterar.

Räddningstjänsten i Osby och Lönsboda samt räddningsvärnet i Hökön gör ett fantastiskt jobb och är mycket betydelsefulla för såväl privatpersoner som företag. Detta gäller såväl vid olyckor som i det förebyggande arbetet.

Organisationen bygger på deltidsbrandmän som har en annan huvudarbetsgivare. Denna huvudarbetsgivare måste godkänna att man arbetar i beredskapstjänst. Att som arbetsgivare ha anställda som deltidsbrandmän innebär att man får personal med hög kompetens inom risk och säkerhet. De kan t.ex. vara ett stöd i det systematiska brandskyddsarbetet och riskhantering. Men de har också kompetens att omedelbart hjälpa till vid olyckor på arbetsplatsen. Jag har själv erfarenhet av att de varit till ovärderlig hjälp vid arbetsplatsolycka.

Räddningstjänsten har tyvärr märk av en tendens att vissa företag blivit mer negativa till att ge sitt godkännande. Kanske beror det på att det är bra fart i många företag och man behöver så många arbetstimmar som möjligt på företaget, men det är ändå oroande.  Vi måste tänka långsiktigt och alla måste hjälpas åt att underlätta för dem att rekrytera nya deltidsbrandmän.

Under sommaren kommer rekryteringen av nya deltidsbrandmän att påbörjas. Utbildning, beredskap och övningar kommer att ske under hösten och förläggas så att det påverkar ordinarie arbetstid så lite som möjligt.

Jag hoppas att du tänker långsiktigt, är positiv och inser värdet av räddningstjänsten om någon av dina anställda vill söka till räddningstjänsten. Har du frågor så kontakta gärna Mikael Svensson, 0479-528 110 som är instruktör på räddningstjänsten i Osby
 
Föredrag av Karl Hedin

Som vi tidigare informerat om kommer industriledaren Karl Hedin till Borgen i Osby den 21 mars. Intresset har varit stort med besökare från södra Sverige och vi hoppas på att kunna fylla Biosalongen. Se inbjudan i detta brev.

Lunchmöte 22 mars

Jag har haft förmånen av att få lite förhandsinformation om lunchmötet på borgen den 22 mars. Det är en skrämmande utveckling av bedrägerier på nätet och företagen är inte undantagna. Många kan vittna om omfattande och sofistikerade bedrägerier. Jag kan garantera dig att du kommer att bli förvånad och att lära dig en hel del om du kommer på mötet. Ta gärna med en kompis och ät lunch med oss. Se inbjudan i detta brev.

postnords företagscenter

Du har väl inte missat att Postnord stänger företagscenter på Östra Järnvägsgatan i Osby. Istället hänvisas vi till ICA Supermarket när vi vill skicka brev, paket och köpa frimärken. Även postboxarna kommer att flyttas till ICA supermarkets garage. Har du frågor så ring produktionschef Mikael Lindgren 0771-33 33 10.

Osby Outlet

Planeringen inför Osby Outlet 27-28 april pågår för fullt. Vill du också vara med så kontakta Gert Jönsson på tel. 073-020 73 69.

Osby Centrum

Många tätorter och städer kämpar för att behålla ett levande centrum och undvika att butikslokalerna gapar tomma. Orterna i vår kommun är inte annorlunda. Vi måste därför alla hjälpas åt och stötta de butiker och restauranger vi har i kommunen. Ingen kan handla allt man behöver på hemorten, men vi kan alla handla rätt mycket lokalt. Många bäckar små….

Med tanke på handels svårigheter är det mycket glädjande att en del av de tidigare tomma butikslokalerna börja fyllas och mer är på gång. Det visar att aktivt arbete och lokalt engagemang kan göra skillnad.

Jag vet också att kommunen är på gång att påbörja de arbeten som finns beskrivna i centrumplanen. Pengar finns avsatta i budgeten så nu väntar vi med spänning på resultatet.
tisdag, 19 mars 2019

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Kommunal upphandling

Aktuella upphandlingar i Osby kommun.

Se lista över pågående upphandlingar.

Veckans lunch

Se utbudet av luncher i Osby kommun.

Välj ditt lunchställe här.

Osby Näringsliv, kansli

Telefontider: mån-fre 8-16
Besöksadress: Forsgatan 3
Postadress: Forsgatan 3, 283 36 Osby
Telefon: 0479-161 10
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.