Ordförande har ordet - mars 2015

När det kändes som om våren var på väg i förra veckan så kom ju naturligtvis det obligatoriska bakslaget. I helgen fick vinterkläderna och den tjocka mössan åter komma i bruk. Ett säkert vårtecken är ju när golfbagen åker fram ur garderoben, så kanske man kan börja med att putsa klubborna så kommer säkert våren tillbaka med full kraft.

Styrelsemötet den 9 mars
I samband med våra styrelsemöte har vi oftast någon extern gäst eller någon från våra projektgrupper som inleder mötet. Den här kom Maria Hassel, ansvarig för ELSA-projektet, och berättade om hur arbetet fortgår. ELSA står för Entreprenöriellt Lärande Skola Arbetsliv och är vårt samarbetsprojekt med skolan i syfte att stärka elevernas kunskap om näringslivet i stort och de olika yrkesroller som finns. Maria kunde rapportera om många olika delaktivititer som genomförs, de flesta med framgång, men några kan också förbättras. Jag vill i detta sammanhang uppmana våra medlemsföretag att i möjligaste mån ställa upp när skolan ringer och frågar om aktiviteter för elevernas möjligheter till fortbildning. Dessa är ju våra framtida medarbetare!

I dagarna skickas kallelse/inbjudan ut till vårt årsmöte med efterföljande lilla event där det delas ut en handfull utmärkelser till några av våra framgångsrika kollegor. Vårt koncept med årsmöte kombinerat med en anpassad ”galakväll” har verkligen varit ett uppskattat av våra medlemmar.
Då det kan utlovas en kväll med god stämning och många skratt tycker jag det hade varit trevligt med en god uppslutning från våra medlemmar. Läs mer om årsmötet i separat artikel.

Lunchmöte 27 mars
På fredag är det dags för mars månads lunchmöte. Den här gången kommer ALMI Företagpartner och berättar vad de kan hjälpa till med när vi står inför en ny produkt eller tjänst. Våra lunchmöte är oftast välbesökta som ger goda möjligheter till nya kontakter med kollegor och beslutsfattare i vår kommun.

Mats Svensson
Ordförande

tisdag, 24 mars 2015

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Kommunal upphandling

Aktuella upphandlingar i Osby kommun.

Se lista över pågående upphandlingar.

Veckans lunch

Se utbudet av luncher i Osby kommun.

Välj ditt lunchställe här.

Osby Näringsliv, kansli

Telefontider: mån-fre 8-16
Besöksadress: Forsgatan 3
Postadress: Forsgatan 3, 283 36 Osby
Telefon: 0479-161 10
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.