Ordförande har ordet - februari 2017

Våren i sikte? Februari är väl som alltid, ena dagen sol och lite vårkänslor, nästa dag snöblandat regn och snålblåst. Vi inom Osby Näringsliv har i vart fall våren i sikte, vi har ett par nätverksmöte inom kort och sedan en Företagskväll i ny kostym den 5 april och årsmöte den 10 april. Men mer om det lite längre ner i detta brev.


Styrelsemötet den 6 februari.

Verksamhetsplan och budget 2017. Vi hade en givande diskussion om vilka frågor vi skall driva fortsättningsvis. Det fanns en samsyn på att inriktningen skall fokusera på projekt som har en klar näringslivskoppling. Nytt i årets verksamhetsplan är de projekt vi driver tillsammans med Osby kommun som blev resultatet av Kickstarten i november. Har du förslag på aktiviteter som du vill att vi genomför är du hjärtligt välkommen att kontakta oss.

Projektet Unga chefer. Projektet har tolv deltagare och kommer att pågå under 2017 och syftar till att bidra till deltagarnas utveckling så de kan ta ett större ansvar i sina organisationer. Intresset har varit stort, så vi har tvingats begränsa deltagarantalet. Kanske kan vi genomföra fler liknande projekt om detta blir framgångsrikt. Tanken är att projektet ska bidra till att bygga nätverk mellan deltagarna. Vi kommer att prata mycket ledarskap, företagskultur, vinnarattityd, medarbetare och teamkänsla på träffarna. Dessutom kommer en dag att ägnas åt LEAN.

Företagskväll den 5 april kl. 18.30. Vi beslutade också att vårens företagskväll skall bli lite mer extra av allt. Reservera redan nu kvällen i Er almanacka, ett utmärkt tillfälle att träffa andra företagare och nätverka under lättsammare former. I likhet med tidigare år blir det en del utmärkelser som skall delas ut och som traditionen bjuder så får vi tillfälle att applådera bl.a. Årets Företagare 2017.


Årsmöte den 10 april. Årsmötet avhåller vi på Näringslivscenter den 10 april kl. 17.00.
Kallelse och redovisningshandlingar skickas till våra medlemmar i slutet på mars.


Digitaliseringen. Alla företag påverkas av digitaliseringen oavsett om man gillar det eller ej. ALMI och digitaliseringsakademin genomför en gratis information om digitaliseringens möjligheter i Kristianstad 22 mars kl. 14-17. Här ges bl.a. inspiration och trendspaning från Google och Almi. Ett bra tillfälle för dig som är nyfiken på vad du kan göra i ditt företag. Jag tycker själv det verkar intressant och kommer att delta. Anmälan sker på följande länk: https://events.withgoogle.com/digitalakademin/utbildningar/

Handelsplats Marklunda. Kommunen har vid två tillfällen informerat om planerna på en handelsplats i Marklunda. Den 14 februari var allmänheten inbjuden och den 15 februari var butikerna inbjudna. Intresset var stort och deltagarna många vid båda träffarna. Frågan engagerar verkligen kommuninvånarna. Min bild är dock att många är tveksamma till satsningen, särskilt om man skulle tillåta livsmedelshandel i området. Denna tveksamhet stödjs också av svaren i enkäten som kommunen gjort. Även den handelsutredning som gjorts varnar för konsekvenserna för centrum om man tillåter livsmedel i Marklunda.

Nätverksmöte 24 februari.
Nu på fredag den 24 februari är det åter dags för ett lunchmöte på Borgen i Osby. Maten serveras från kl. 11.50. Aktuella nyheter och våra utmaningar för framtiden presenteras av kommunalråd Marika Bjerstedt Hansen och kommunchef Petra Gummeson. Kommunens Utvecklingsstrateg Susanne Rönnefeldt Berg presenterar en omvärldsanalys.
Betina Johansson Mohager från om Arbetsförmedlingens Företagsgruppen och Henric Fröjd från Skåne Nordost Yrkeshögskola berättar om en del nyheter.
Efter lunchmötet ges det möjlighet att prata med politiker och tjänstemän m.fl.

Lars Ericsson
Ordförande

onsdag, 22 februari 2017

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Kommunal upphandling

Aktuella upphandlingar i Osby kommun.

Se lista över pågående upphandlingar.

Veckans lunch

Se utbudet av luncher i Osby kommun.

Välj ditt lunchställe här.

Osby Näringsliv, kansli

Telefontider: mån-fre 8-16
Besöksadress: Forsgatan 3
Postadress: Forsgatan 3, 283 36 Osby
Telefon: 0479-161 10
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.