Ordförande har ordet - augusti 2018

Välkommen tillbaka!
 
Så har de flesta av oss återgått till vardagen efter en fantastisk semestersommar. Det blev verkligen en sommar att minnas med oändligt mycket sol och badmöjligheter. Tyvärr t.o.m. för mycket torka om man är t.ex. bonde eller brandman. Vi får verkligen hoppas att vi får tillräckligt med regn så det kan bli lite mer grönska och vinterfoder till djuren. Redan nu har många insett att de inte klarar foder till djuren och trycket på slakterierna är stort. Jag tycker det är bra att det finns en politisk enhet om att ge krispengar till bönderna, även om man har olika uppfattningar om hur mycket det ska vara. Som konsumenter kan vi också hjälpa till - Köp svenskt kött och annan lokalproducerad mat! Sommaren blev förhoppningsvis en väckarklocka och en start på en ökad medvetenhet om vikten av att vi har ett livskraftigt jordbruk i Sverige. Självklart ligger det främst på rikspolitikerna att förbättra förutsättningarna för svensk livsmedelsproduktion, men jag skulle gärna se, en hos lokala LRF och kommunpolitikerna, förankrad handlingsplan på hur vi kan öka lokalproducerad mat i vår kommun.
 
Valdebatt 27 augusti
Valdagen närmar sig med stormsteg. Det blir intressant att följa utgången och de förhandlingar mellan partierna som kommer därefter. Jag har tagit del av de lokala partierna valprogram och kan konstatera att de flesta partierna har med näringslivsfrågorna. Självklart skulle man vilja att dessa frågor fått större utrymme och att det funnits fler konkreta förslag till förbättringar, med tanke på betyget som företagsklimatet fick i Svenskt näringslivs enkät. Men det finns de som tänkt till och vi får alla hjälpas åt att lyfta frågorna med politikerna i olika sammanhang. Ett sätt är att delta i valdebatten på Borgen, måndagen den 27 augusti. Se inbjudan i detta nyhetsbrev.
 
Familjedagen 1 september
Förra året genomförde Osby Shopping en lyckad familjedag och succén upprepas i år den 1 september, med ett ännu större och bättre program. Mer information om dagen och program på vår hemsida.
 
Lunchmöte 31 augusti
Digitaliseringen har medfört mycket positivt, men för papperstidningarna har den inneburit svår konkurrensen. Det ska därför bli mycket intressant att på lunchmötet 31 augusti ta del av Norra Skånes tankar om framtiden och om hur de tänker om bevakningen av Osbyregionen. Ingen föranmälning behövs och lunch ska du säkert ändå äta. Hjärtligt välkommen!

Lars Ericsson, ordförande

tisdag, 14 augusti 2018

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Kommunal upphandling

Aktuella upphandlingar i Osby kommun.

Se lista över pågående upphandlingar.

Veckans lunch

Se utbudet av luncher i Osby kommun.

Välj ditt lunchställe här.

Osby Näringsliv, kansli

Telefontider: mån-fre 8-16
Besöksadress: Forsgatan 3
Postadress: Forsgatan 3, 283 36 Osby
Telefon: 0479-161 10
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.