Avslutning för projekt Unga chefer

Osby Näringsliv har sedan januari 2017 drivit ett projekt för yngre personer som är eller har ambition att bli företagsledare. Det har pratas mycket ledarskap, företagskultur, vinnarattityd, teamkänsla m.m. under träffarna.

Mellan träffarna har deltagarna, som varit 12 personer, fått individuell coaching kopplad till vad som händer på respektive företag. Utöver verktygslåda i ledarskap har det bildats ett nätverk mellan deltagarna och vid avslutningen var alla överens om vikten att hålla kvar kontakterna.
- Deltagarna har varit fantastiskt engagerade och roliga att jobba med. Det finns alltid en risk med utbildningar att det blir en ”happening”, men vi hade redan från början målsättningen att utmana deltagarna och att projektet ska sätta spår i deras person och i deras organisation. Det känns som vi lyckats bra med detta, säger projektledare Lars Ericsson.

Några kommentarer från deltagarna.
- Jag tyckte att coachingen med Mats var oerhört bra. Jag kan skriva under på att alla andra i gruppen tycker likadant. Nätverket som man får genom ett projekt som detta kommer nog de flesta ha väldigt stor nytta av, säger Per Sahlin.

- Vi har gått igenom Lean, svåra samtal, medarbetarsamtal, teamkänsla, etc. Det har gett oerhört mycket. Man känner sig stärkt som person, säger Heidi Ekstrand.

Vi vill också passa på att tacka Sparbanksstiftelsen 1826 som stöttat projektet ekonomiskt. Deras bidrag gjorde skillnad och var nog en förutsättning för att projektet blev av. Dessutom har Mats och Per från Högskolan i Kristianstad gjort ett fantastiskt jobb.

Bilden från avslutningen på Pappersbruket i Östanå. fr.v. Mats Åhlander, Högskolan Kristianstad, Anjela Ekstrand (TF Dörren), Per Siljeklint, Högskolan Kristianstad, Pontus Persson (Johpomek), Heidi Ekstrand (Ekstrands), Per Sahlin (Sahlins VVS), Jacob Ekberg (Olsson & Ekberg), Henrik Edfors (REFA Revision), Per Lennartsson (LNT Järn), Adam Persson (ICA Supermarket , Jenny Kindblom (SafePartner), Ida Mattsson Levin (Osby kommun), Lars Ericsson (projektledare). Saknas på bilden gör Linus Wästergård (OSW) och Martin Persson (Newmans VVS).

Avslutning för projekt Unga chefer
tisdag, 24 oktober 2017

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Veckans lunch

Se utbudet av luncher i Osby kommun.

Välj ditt lunchställe här.

Osby Näringsliv, kansli

Telefontider: mån-fre 8-16
Besöksadress: Forsgatan 3
Postadress: Forsgatan 3, 283 36 Osby
Telefon: 0479-161 10
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.